Morgenmadsopskrifter  

Er du blevet inspireret af hotellets morgenmad, og ønsker at prøve det derhjemme? Vi vil gerne dele nogle af vores opskrifter, som er nemme at forberede og lave selv. Lav den bedste morgenmad og få en god start på dagen, også når du sover hjemme.

 

Sannes müslibarer

overnight oats

Få lidt ekstra energi om morgenen og om eftermiddagen! 

1 plade

5 dl basismüsli (havregryn, hvedeflager, bygflager, rugflager, cornflakes)
3 dl finthakkede, tørrede abrikoser
3 dl revet kokos
2 dl græskarkerner
2 dl solsikkekerner
1,25 dl flydende honning
1 dl rapsolie
0,5 dl rørsukker
2 tsk kanel

Sådan gør du:

1. Smelt honning, rapsolie og rørsukker i en gryde. Bland derefter alle ingredienserne sammen.
2. Brug en form ca. 22x32 med smurt bagepapir. Hæld dejen i og fordel den.
3. Læg et bagepapir på dejen, og tryk det fast med en kasserolle.
4. Bages i en varmluftsovn ved 155 grader i cirka 23 minutter.
5. Vent, indtil kagen er afkølet, inden du skærer den.

Overnight oats

overnight oats

Spar tid om morgenen ved at tilberede morgenmaden aftenen inden.

1 portion 

1 dl havregryn
1 dl valgfri mælk
1 dl valgfri yoghurt
1 spsk honning
1 spsk stødt kanel
1 æble, skåret i mindre stykker

Sådan gør du:

1. Bland havregryn, mælk og yoghurt i en skål eller et glas.
2. Skær æblet i stykker og læg det oven på havreblandingen.
3. Lad det stå i køleskabet natten over eller mindst fire timer.
4. Serveres som den er eller med en topping. Hvorfor ikke friske bær, peaunutbutter, hakkede nødder, skiver af banan eller revet kokosnød?

Lindas marmelade

linda marmelad

Perfekt på knækbrød med ost.

10 glas marmelade

2 kg økologiske appelsiner
2 L vand
2 kg sukker
10 cm ingefær, revet

Sådan gør du:

1. Vask og rens appelsinerne under lunkent vand. Behold skrællen på. Skær dem i halvmåner, som du derefter strimler et par gange.
2. Gem kernerne i en lille tøjpose eller tepose og læg den i gryden sammen med de strimlede appelsiner og vand. Kog under låg, indtil skallerne bliver bløde, ca. 45 min.
3. Rør sukkeret i lidt ad gangen og tag tilsæt den revede ingefær. Lad koge på medium varme uden låg i yderligere 30-45 min.
4. Marmeladen er klar, når den består marmeladetesten. Læg 1 spiseskefuld marmelade på en tallerken og læg i køleskabet i et par minutter. Træk derefter en ske gennem marmeladen. Hvis det flyder sammen, skal det koge lidt længere.
5. Skum marmeladen grundigt af og hæld den på glas. Sæt låget på med det samme og opbevar den på et køligt, mørkt sted.

Krydret brød

kryddigt brod

Dette brød er super nemt at bage. Du rører bare dejen sammen og lægger den i en form. Så ind i ovnen!

1 brød

1 dl mørk sirup
2 dl yoghurt naturel
3 dl hvedemel
½ dl hørfrø eller knækket boghvede
¾ dl groft rugmel
¼ tsk. salt
¾ spsk. natron
Fintrevet skal af ½ citron
1 spsk. brødkrydderi med fennikel og anis

Sådan gør du:

1. Sæt ovnen på 140°C.
2. Rør alle ingredienserne sammen til en jævn og løs dej.
3. Smør to aflange 1½ liters brødforme (gerne silikone), og fordel dejen i formene.
4. Bag brødene i ovnen i cirka 1 time, indtil brødene føles gennembagte. Stik gerne i brødet for at mærke efter.

Bærkompot

barkompott3

Nem at lave og fantastisk god på skyr eller yoghurt, året rundt.

4-6 portioner

½ kg optøede hindbær
250 g optøede brombær
250 g optøede blåbær
75 g syltesukker

Sådan gør du:

1. Bland bær og syltesukker i en kasserolle. Rør forsigtigt så bærerne forbliver hele.
2. Koges hurtigt op i ca. 2–3 min.
3. Sættes på køl og serveres til skyr eller lign.

Appelsinsalat

apelsinsallad

Et frisk strejf til morgenbuffeten. Gør det godt med både humør og mave.

4-6 portioner

3-4 appelsiner
1 ½ dl ristede solsikkefrø
1 dl tørrede blommer
1-2 spsk. mørk sirup
friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

1. Skræl appelsinerne med en kniv, og skær dem i skiver. Fordel dem på et stort fad.
2. Hak de ristede solsikkefrø groft, og skær blommerne i strimler. Strø dem over appelsinskiverne.
3. Dryp derefter med sirup, og kværn lidt peber over. Salaten kan forberedes aftenen inden, ved at du rister solsikkefrøene og skræller appelsinerne. De er nemmere at skrælle, hvis man lader dem ligge i en skål vand først. De skrællede appelsiner pakkes ind i plastfilm og opbevares hele i køleskabet natten over.

Flere opskrifter

Icebergsalat med citron og strimlet agurk

15-20 små portioner
1 hoved icebergsalat
½ agurk
½ citron
olivenolie og salt til servering


Sådan gør du:
1. Skyl salaten, læg den med roden opad, og bank håndfladen ned i roden, så den løsner sig (gerne med et hårdt slag), og tag roden ud af salathovedet.
2. Åbn gerne salaten lidt, så man kan tage bladene af
et efter et. Den skal dog stadig se hel ud. Læg den op på et stort fad.
3. Skær agurken i tynde strimler på langs, fordel dem over salathovedet, og pres citronsaft over.
4. Server salaten med lidt havsalt og olivenolie ved siden af, så gæsterne selv kan forsyne sig med "dressing". 

Hytteost med kaviar og karse eller avocado og karse

Kaviar og karse

500 g hytteost
2-3 spsk. kaviar på tube (fx Kalles
Kaviar)
1 bakke karse
olivenolie
sort peber


Sådan gør du:
1. Læg hytteosten i en skål, brug en sprøjtepose til at pynte den med små kaviartoppe, og dekorer med klippet karse.
2. Afslut med nogle dryp olivenolie, og kværn lidt sort peber over. Server kold. 

Avocado og karse

500 g hytteost
2 avocadoer
1 bakke karse
sort peber
olivenolie


Sådan gør du:
1. Læg hytteosten i en skål, læg små stykker avocado på hytteosten, og pynt med klippet karse.
2. Afslut med nogle dryp olivenolie, og kværn lidt sort peber over. Server kold.

Lækkert kryddersukker

Dette krydrede sukker er virkelig godt til at strø på havregrøden eller yoghurten.

1 bøtte = 3 dl

1 ½ dl sukker
1 ½ dl rørsukker
½ spsk stødt muskat
½ spsk stødt kanel malen kanel
1 tsk stødt kardemomme
0,75 tsk stødt nellike fintrevet skal fra en ½ citron

Sådan gør du:

1. Bland sukker og krydderier og hæld i en bøtte med låg.

 

Menu

 Dansk
Menu