• Hjem
  • Bliv forelsket i København

Bliv forelsket i København

Vores egen hovedstad er af flere omgange blevet kåret som ”Verdens Bedste By”. Gå på opdagelse og oplev København som både er smuk, levende og rummer noget for enhver smag. Det er nemt at spadserer rundt i byen og oplagt at nyde en pause på et af de mange udendørs serveringssteder langs kanalen. Mærk storbystemningen og spis god mad. Det som før bare var hjem for røde pølser og smørrebrød, er nu en anerkendt gastro-destination.

Flere og flere vinbarer er blevet et naturligt aftenstop for Københavnerne. De drikker gerne naturvin og en økologisk tænkning er i dag en selvfølgelighed på mange af byens beværtninger. I sommermånederne flytter livet ud på gaden, præcis som i andre storbyer. Picnic i parken eller et stop i Kødbyens madmarked kræver et dyb i havnebadet bagefter – så glem ikke at pakke badetøjet.

Vil du bo bekvemt og prisvenligt, så har vi flere hoteller i København – midt i centrum, ved lufthavnen og et stykke uden for byen.

Forslag til hvad du kan lave i København

Aktiviteter

Besøg Kødbyen

Besøg Kødbyen

Et af Københavns populære områder, som ofte sammenlignes med Meatpacking District i New York. Området er hurtigt blevet attraktivt med restauranter, liv og stemning. Her ligger ikoniske restauranter som Kødbyens Fiskebar og Paté samt nye steder som Hija de Sanchez. Det er oplagt at slå et smut forbi og i weekenderne holder natklubber som fx Bakken længe åbent. I sommerens weekender afholdes et populært madmarked og området forvandles til én stor gadefest.

Tag i Tivoli

Tag i Tivoli

Selvfølgelig er du nødt til at besøge Tivoli med sin dejlige atmosfære og vilde forlystelser. Ikke kun hyggeligt om sommeren for Tivoli er også et perfekt udflugtsmål til Halloween og i julemånederne.

Adresse: Vesterbrogade 3

Besøg Designmuseum Danmark

Besøg Designmuseum Danmark

Fra møbler og mode til plakater og keramik, opdag hvad der gør dansk design så specielt på dette imponerende museum i en rokoko-bygning fra 1700-tallet i byens centrum. Udover gennemgående fascinerende midlertidige udstillinger, inkluderer højdepunkterne en permanent udstilling af danske stole – med indflydelsesrige mønstre af designere som Hans Wegner og Arne Jacobsen – og et kig på moderne dansk design, som udforsker produktdesign, grafisk design og design for offentlige pladser.

Adresse: Bredgade 68

Shopping

Strøget

Strøget

Meget af shoppingen i København er centreret omkring Strøget og dens sidegader. Her findes alt fra designervarer til souvenirs, fra dansk design til internationale brands.

Gammel Kongevej

Gammel Kongevej

Langs Gammel Kongevej, som begynder på Vesterbro og går gennem Frederiksberg, findes mange butikker med et udbud, som du ikke ser på Strøget. Designbutikker ligger side om side med caféer. Her er der noget for både øjnene og ganen.

Billede

Skt. Hans torv

Skt. Hans torv

Et andet område som har meget at byde på, er området omkring Skt. Hans torv på Nørrebro. Her sidder alle hipsters og drikker kaffe, køber sine cool sneakers og handler second hand. På Ravnsborggade findes der desuden en bred vifte af antikvitetsforretninger med spændende ting og sager.

Billede

Tips til indkvartering

Best Western Plus Airport Hotel Copenhagen

Best Western Plus Airport Hotel Copenhagen

International stemning, skønne værelser og gåafstand til Københavns Lufthavn. Dette er det perfekte hotelvalg til dig, som rejser meget med arbejdet og vil bo i bekvem afstand fra lufthavnen eller for dig, som værdsætter en placering lidt væk fra byens travlhed.

Læs mere

Best Western Hotel Hebron

Best Western Hotel Hebron

 

3-stjernet hotel i centrum af København. Fra hotellet har du kun nogle minutters gang til Strøgets mange butikker og restauranter samt forlystelserne i Tivoli. Derudover er der kort afstand til Hovedbanegården og dens mange tog- og busforbindelser.

Læs mere

The Huxley Copenhagen, BW Premier Collection

The Huxley Copenhagen, BW Premier Collection

Her bor du i hjertet af København, med 200 meter til Kongens Nytorv, 300 meter til Strøget og gode forbindelser til såvel Kastrup som Hovedbanegården. For de aktive er det muligt at låne cykler på hotellet.

Læs mere

Hotel Astoria, BW Signature Collection

Hotel Astoria, BW Signature Collection

Velkommen til en perle i det centrale København. Et stilfuldt boutiquehotel opført i årene 1934-35, designet af arkitekten Ole Falkentorp. Pænt og moderne renoveret, let og lyst, stadig med den oprindelige sjæl.

Læs mere

Restauranter

Admiralgade 26

Admiralgade 26

Her serveres morgenmad, frokost og middag. Et særligt indslag her er den japanske morgenmad, formentlig unikt af sin art for Norden. Men der er også retter som Eggs Benedict og grød. På aftenmenuen serveres både småretter med smag af hele verden og mere traditionel à la carte. Vinkortet er selvfølgelig enormt.

Adresse: Admiralgade 26


Amass Restaurant

Amass Restaurant

Tag båden lige over vandet fra Den Lille Havfrue – og du havner i Amass’ have. Det her er gourmet, hvor man dyrker sine egne grøntsager og urter. Menuen skifter ofte for at lade råvarerne komme til sin fulde ret. Her arbejder man aktivt med bæredygtighed samtidigt med at maden holder Michelin-niveau og er prisvenlig. Bag stedet står den Californiske kok Matthew Orlando.

Adresse: Refshalevej 153

GRØD

GRØD

Himmerige for alle grødelskere. Her går du for både morgenmad, frokost og for en enkel middag. Det eneste som serveres her, er grød, i forskellige former og varianter og med forskelligt tilbehør. Asiatisk risgrød eller klassisk havregrød – eller hvorfor ikke en glutenfri trekornsgrød med mandelmælk? GRØD findes på flere adresser.

Adresse: fx. Jægersborggade 50

Lola

Lola

Kamilla Seidler er tidligere kåret til Latinamerikas bedste kvindelige kok og har sammen med Claus Meyer drevet Gustu, Bolivias bedste restaurant og kokkeskole for udsatte unge. I november 2019 åbnede hun restaurant Lola i en gammel mølle på Christianshavn. Restauranten er allerede kendt for sit høje gastronomiske niveau og sin sociale profil. Kokke fra hele verden arbejder i køkkenet, og det karakteriserer menuen – som altid laves på lokale råvarer i sæson.

Adresse: Christianshavns Voldgade 54

Billede

42Raw Pilestræde

42Raw Pilestræde

Spisested med fokus på plantebaseret mad. Herlig morgenmenu. Vælg mellem forskellige bowls, avokadomadder og bananpandekager. Alt som serveres her er vegansk, gluten- og laktosefrit.

Adresse: Pilestræde 32

Billede

Caféer

Andersen & Maillard Nørrebro

Andersen & Maillard Nørrebro

Milton Abel har sammen med den prisbelønnede barista Hans Kristian Andersen åbnet dette bageri som også er et risteri. Er du kaffe-entusiast, så er det stedet at besøge. Prøv den espressotoppede croissant eller Abels egen favorit – kouign-amann, som er fransk bagværk, der kan sammenlignes med en slags smørkage.

Adresse: Nørrebrogade 62

Billede

Mad & Kaffe

Mad & Kaffe

Hvis du leder efter den perfekt brunch i København, behøver du ikke lede længere. Mad & Kaffe tilbyder alt, som man kan ønske, når det gælder morgenmad samt frokost og middag i hyggelige omgivelser. På Mad & Kaffe sammensætter du din helt egen brunch bestående af friske og økologiske ingredienser. Uanset hvordan du foretrækker din morgenstart, så finder du sikkert retter på deres menu, som passer dig.

Adresse: fx. Sønder Blvd. 68

Billede

Natteliv

The Barking Dog

The Barking Dog

En afslappet cocktailbar med hyggelige siddepladser og kreative cocktailopskrifter - bliv ikke overrasket over at finde morgenmadsprodukter på ingredienslisten (eller som strøs på toppen af din drink, for den sags skyld).

Adresse: Skt. Hans gade 19 kld.

Jazzhus Montmartre

Jazzhus Montmartre

Dette jazzhus har en lang historie, som går tilbage til midten af 1900-tallet. Stedet har siden været vært for nogle legendariske jazzmusikere, såsom Dexter Gordon, Ben Webster og Kenny Drew. Jazz i verdensklasse kan stadig høres her i dag, som akkompagnement til en skøn aften.

Adresse: Store Regnegade 19a

Rust

Rust

Spredt over flere etager, alle med sin egen atmosfære og musikgenre, er Rust en populær natklub, som ligger i den trendy del af Nørrebro i København. Forvent at høre indierock og pop, såvel som hiphop og elektronisk musik. Regelmæssige live shows kan også opleves her.

Adresse: Guldbergsgade 8

Jolene

Jolene

Jolene er en bar, som normalt tiltrækker en mere støjende skare. Forvent ikke udsøgte fine cocktails, men forbered dig på at drikke øl direkte fra flasken. Jolene er åbent til sent på natten, hvilket gør det til et let valg, når det kommer til efterfest.

Adresse: Flæsketorvet 81

 
La Fontaine

La Fontaine

København har flere strålende livemusiksteder, inklusive herlige laidback La Fontaine, som længe har været et mekka for jazzmusikere. Det siges at være landets ældste jazzklub og er stadig bedst kendt for sine jam-sessioner søndag aften. Under Copenhagen Jazz Festival 2015, var Lady Gaga på et spontant besøg og sang en improviseret gengivelse af "La Vie En Rose".

Adresse: Kompagnistræde 11

Menu

 Dansk
Menu