Gå til hovedinnhold
Best Western logo

Oplev fantastiske Sydsverige

Salte strande, storslået natur og et stort udbud af kultur, mad, shopping og forlystelser. Helårsdestinationen Sydsverige har masser at tilbyde og spændende steder at besøge. Her er nogle gode tips!

Alvesta

Alvesta er kendt som det sydlige Sveriges midtpunkt, og her er noget for enhver. Eventyr og udflugter i smukke landskaber, oplevelser i historiske miljøer, restauranter, der serverer mad af lokale råvarer, og meget mere. Her kan man også besøge gårdbutikker, der sælger produkter direkte fra frodige marker og miljøvenlige gårde.

Vores hotel i Alvesta:

Best Western Rådmannen

Halmstad

Oplev det dejlige Halmstad på vestkysten. Her er alting tæt på, og kontrasterne er store med salte kyster, dybe skove, pulserende natteliv, hyggelige caféer og gode shoppingmuligheder. Der er utroligt meget at lave, og det er det perfekte rejsemål, uanset om man rejser med vennerne, familien eller partneren.

Vores hoteller i Halmstad:

Best Western Plus Grand Hotel Tylebäck Hotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Helsingborg

Tag toget over sundet for at få en mad- og shoppingweekend! Helsingborg er en af Sveriges mest restauranttætte byer, og udvalget er varieret både med hensyn til mad og atmosfære. Fra hyggelige små spisesteder omkring Mariatorget til havnære restauranter med vidunderlig udsigt over sundet. Lokale råvarer, kreativitet, kvalitet og inspiration fra hele verden præger byens restauranter.

Vores hoteller i Helsingborg: V Hotel Helsingborg, BW Premier Collection The Vault Hotel, WorldHotels Crafted

Hässleholm

Her blandes kultur med friluftsliv og aktiviteter, der trækker turister til hele året rundt. Ud over flere smukke vandreområder kan man cykle langs sydøstruten (Sydostleden), sejle og fiske i åer og søer, dyrke bouldering i et fantastisk stenlandskab på Kjugekull og meget andet. Hvis man vil have mere fart over feltet, er der også Hässleholms GP, som er Nordens største rally på asfalt.

Vores hotel i Hässleholm:

Statt Hässleholm, BW Signature Collection

Karlshamn

Karlshamn er en charmerende kystby med hyggelige brostensbelagte gader og kulturkvarterer, som ligger tæt på den smukke natur og skærgården. Her spiser man friskfanget fisk på en af byens mange restauranter, hopper på en båd for at opleve landets sydligste skærgård eller tager familien med til Kreativum Science Center – et fantastisk sted fyldt med spændende oplevelser.

Vores hotel i Karlshamn:

Best Western Hotell Karlshamn

Karlskrona

Med sine flotte kirker, store torve, paradegader og forsvarsværker tiltrækker verdensarvbyen Karlskrona mange nysgerrige turister. Her er et besøg på Marinmuseum med dets mange udstillinger, ubåde og minestrygere næsten et must. Karlskrona er let at udforske til fods. Fra bymidtens højeste punkt, Stortorget, hvor shoppinggaderne ligger, er der kun få minutters gang til molen.

Vores hotel i Karlskrona:

Best Western Plus JA Hotel Karlskrona

Kristianstad

I Kristianstad er der en række seværdigheder og udflugtsmål. Midt i byen ligger blandt andet naturbesøgscentret Naturum Vattenriket, som er bygget på pæle ude i vandet, helt i træ med usædvanlige vinkler og hjørner. Tager man lidt uden for byen til Åhus, kan man nyde den fyrre kilometer lange strand, eller hvorfor ikke besøge Absolut Home Experience for at opleve, hvordan det gik til, da et af verdens mest berømte spiritusmærker blev skabt.

Vores hotel i Kristianstad:

Best Western Hotel Anno 1937

Ljungby og Lagan

Omkring Ljungby og Lagan er vandet i centrum, og der er flere kanoruter og hundredvis af øer med plads til bådliv, paddling og sejlads. Her ligger søen Bolmen, som har en ø for alle årets 365 dage, og som byder på fiskeri og badning samt cykling og vandring på den 130 kilometer lange oplevelsesrige cykelrute Bolmen Rundt.

Vores hoteller i Ljungby og Lagan:

Best Western Hotel Ljungby Sure Hotel by Best Western Lagan

Lund

Blandt hyggelige shoppinggader og trendy caféer er der meget at opleve i Lund. Smukke gamle universitetsbygninger, museer og hyggelige gamle brostensbelagte gader. Man kan tage på rundvisning i den tusind år gamle domkirke og derefter besøge den dejlige torvehal for at købe et stykke Skåne med hjem.

Vores hoteller i Lund:

Best Western Plus Hotell Nordic

Löddeköpinge

Löddeköpinge har en spændende historie, som man kan udforske ved at besøge det middelalderlige Borgeby Slot. Her kan man gå rundt i den smukke park, spise moderne svensk husmandskost og kigge i slottets butikker. Löddeköpinge kan også prale med at have en af Skånes flotteste vindmøller!

Vores hotel i Löddeköpinge:

Sure Hotel by Best Western Dahls

Malmø

Her er der oplevelser og underholdning for alle! Man kan slappe af i de frodige parker midt i byen eller følge med i storbyens puls. Hvis man er til mad, er Malmø det perfekte rejsemål og er blevet lidt af en foodie-destination. Her er der uendeligt mange gode spisesteder med alt lige fra et stort udvalg af vegansk mad til stjernespækkede Michelin-restauranter.

Vores hoteller i Malmø:

Best Western Hotel Royal Best Western Malmö Arena Hotel Best Western Plus Hotel Noble House

Simrishamn

Simrishamn, Österlens største by, er en smuk gammel provinsby med lave huse i pastelfarver, som ligger i lange rækker langs de brostensbelagte gader. Österlen er blandt andet kendt for sine haver, hvor Mandelmanns Trädgårdar er de mest berømte. I Simrishamn produceres også vin, og interesserede kan besøge det topmoderne vinbrug Nordic Sea Winery.

Vores hotel i Simrishamn:

Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western

Trelleborg

Sveriges sydligste by, Trelleborg, lokker hvert år turister til med sine flotte seværdigheder, dejlige badesteder og sjove aktiviteter. Der er masser at lave med blandt andet fine museer, en spændende vikingeborg og en smuk bypark. Her må man ikke gå glip af en dagstur til fyret i Smygehuk, der står på Sveriges sydligste odde.

Vores hotel i Trelleborg:

Palm Tree Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western

Ängelholm

Et ophold i Ängelholm på halvøen Bjäre byder på fantastiske cykelruter, naturskønne vandreruter og nogle af de fineste strande i det nordvestlige Skåne. I nærområdet er der også omkring ti golfbaner i forskellige klasser og med forskellige banetyper, der passer til alle slags golfspillere. I Ängelholm kan man også benytte lejligheden til at besøge nogle af byens gallerier og keramikværksteder.

Vores hoteller i Ängelholm:

Best Western Plus Hus 57 Best Western Valhall Park Hotell