Hoteller i Stavanger
  • 1 Nat

Opdater

Hoteller i Stavanger

Victoriansk stemning på hotel i Stavanger

Stavanger er de senere år blevet kendt som Norges oliehovedstad, men byen kan også bryste sig af en storslået natur. Fantastiske omgivelser med smukke fjorde, fjelde og lange, hvide sandstrande karakteriserer den smukke by. Stavanger var tidligere europæisk kulturhovedstad og huser en lang række museer og kulturtilbud. Der er mange flotte hoteller i Stavanger, og du kan oplagt bo på byens ældste hotel, Victoria Hotel, med en fornem beliggenhed inderst i byens havn og med en smuk udsigt over fjorden. 

Ikon af en kuffert fra titlen i DamLæs mere om Stavanger

Smuk natur, masser af kultur

Området omkring Stavanger er antagelig mindst lige så kendt som selve byen. Oplev Lysefjorden fra et fjordcruise fra Skagenkaien og nyd den storslåede natur omkring byen i løbet af tre timer på havet. Klippeformationen Prædikestolen beliggende 604 meter over havet er den mest besøgte attraktion i hele Rogaland, og den er mindst lige så populær blandt nordmænd som udenlandske turister. Lonely Planet har uofficielt udnævnt Prædikestolen til at være det bedste udsigtspunkt på verdensplan.

Stavanger er en universitetsby med tusindvis af studerende og flere forskningsinstitutter, hvilket giver byen en urban og livlig atmosfære. Her finder du et stort udvalg af butikker og spisesteder. I 2008 blev Stavanger udnævnt til europæisk kulturhovedstad, en understregning af det store udbud af mad, kultur og aktiviteter, som regionen har at byde på. Madfestivalen Gladmat afholdes hvert år i slutningen af juli og har over 250.000 besøgende hvert år. Stavanger har udviklet sig til noget af et hotspot for foodies og rummer alt fra bagerier, kaffebarer, take-away steder, fine dining og eksklusive og innovative koncepter. Re-naa er byens første Michelinrestaurant og tilbyder Nordic Fine Dining tilberedt på udsøgte råvarer. Er du ude efter noget lidt mindre fancy, driver ejerne af Re-naa også Renaa Matbaren og pizzariaet Renaa Express. Sabi Omakase er byens anden Michelin-restaurant og holder til i et lille anonymt træhus i Pedersgata. Her er der plads til 9 personer i baren, og i løbet af tre-fire timer vil du have spist dig igennem et fantastisk udvalg af sushi.

Stavanger centrum er lille, men kompakt, da byen trods alt ikke er større end 130.000 indbyggere. Det gør det dog nemt at besøge de fleste seværdigheder til fods. Den gamle bydel har nogle af Europas bedst bevarede træhuse, og på en vandring rundt i byen har du mulighed for at besøge flere museer som bl.a. Norsk Oljemuseum, Stavanger Kunstmuseum og Norsk Hermetikkmuseum. En tur ned ad den farverige Øvre Holmegate er en skøn oplevelse, idet alle husene er malet i stærke og varme, hvilket gør dem til perfekte og yderst populære foto-objekter. Børnefamilier bør tage en tur i Kongeparken, Vestlandets største forlystelsespark. Her kan børnene lave deres egen chokolade og teste Norges længste bobslæde-bane og Norges højeste karrusel Luftskipet.

Sov godt på hotel i Stavanger

Efter en lang dag på farten er det dejligt at komme tilbage til hotellet og slappe af. Har du valgt at bo hos Best Western Hotels & Resorts, vil du med garanti overnatte på et af de bedste hoteller i Stavanger, hvor personalet vil tage sig godt af dig og dine rejsekammerater. Et stort plus er selvfølgelig den populære morgenmadsbuffet, som gør din morgen helt særlig – nok en af landets bedste hotelmorgenmadsoplevelser med et bugnende tilbud af alt, hvad hjertet kan begære: Pandekager, croissanter, frugt, bær og hjemmelavet marmelade, brød, et varieret udbud af pålæg og dejlig, frisk kaffe. Når aftenen nærmer sig, er det fristende at få sig en lille drink, måske på Holmen Bar, hvor du finder den største samling single malt whisky i hele regionen.

 

Hold helt fri

Stavanger er en fantastisk by, og selvom den er ganske lille, har den meget at byde på med hensyn til oplevelser med kultur, mad og natur. Far vild i byens mange små gader blandt hvide træhuse og få følelsen af, at du er lokal for en dag. Sørg for at vælge et hotel i Stavanger, hvor du bliver forkælet og kan koble helt fra. Det har du fortjent. 


Ikon af et kort med kortmarkør BBOplevelser i Stavanger
  • Tag på Fjordcruise på Lysefjorden
  • Nyd det fantastiske udsigtspunkt ved klippeformationen Prædikestolen
  • Besøg den årlige madfestival Gladmat
  • Betragt charmerende træhuse i byens gamle bydel
  • Besøg Stavanger Kunstmuseum
  • Nyd en tur med familien i forlystelsesparken Kongeparken
  • Betragt de farverige huse langs Øvre Holmegate

Filter
 Filter
Filter


Sure Hotel

35.0 mi / 56.4 km

3.5/5
167  Anmeldelser Verified
no

Best Western

0.2 mi / 0.3 km

4.0/5
190  Anmeldelser Verified
no

Menu

 Dansk
Menu